lördag 11 maj 2013

Testissä: Megahampurilainen


Den inhemska hamburgerkedjan Hesburger har länge legat mig varmt om hjärtat. Inte så konstigt då de med stolthet och kompetens monterar kött, bröd och tillbehör på ett sätt som få andra finska hamburgerrestauranger mäktar med. Ryggraden i den fasta menyn är dels våningsburgaren Kerroshampurilainen och så den på bilden ovan; Megahampurilainen. För modiga 6,60 euro får du två skivor malet finskt kött stekt på det finaste av stekbord, tomatskiva,inlagd gurka, isbergssallad, ost och såklart den för Hesburger så karaktäristiska majonnässtinna såsen.

Läckerheten är som ni förstår högst påtaglig. Fördelen med Megahampurilainen är att den alltid finns tillgänglig. Hesburger jobbar nämligen mycket med tillfälliga s.k. pop-upmenyer; är du till exempel sugen på en Kebabhampurilainen eller kanske en Megamättö, vilket jag personligen ofta är, så finns de inte till försäljning vilket är nesligt. Då är det ändå tryggt att ha ett bra basutbud att luta sig mot.

Bröd, kött, ost och majonnäs gifter sig bra i Megahampurilainen och balansen mellan de olika komponenterna känns väl uttänkt av forskningslaboratoriet i Åbo. Men med tanke på att Hesburger faktiskt har ännu läckrare produkter i sitt tillfälliga sortiment får jag nöja mig med betyget 4/5.

1 kommentar:

  1. Bara tanken på den pattenterade majonässmaken får det att vattnas i munnen. Eller är det i ögonen?

    Ålman

    SvaraRadera